Hindistan Merkez Bankası, Özel Kripto Para Birimlerinin Oluşturduğu “acil riskler” Konusunda Uyardı!


coinprojesi.com jbljlmj
hindistan merkez bankası, özel kripto para birimlerinin oluşturduğu “acil riskler” konusunda uyardı! 2
  • Crypto Mom olarak da bilinen Hester Peirce, SEC’in düzenleyici yaklaşımından, NFT’lere artan ilgisinden ve Bitcoin spot ETF’lerinin olası kaderinden bahsetti.
  • Ona göre, endüstrinin düzenlenmesi, yaptırımdan ziyade netlik sağlamaya odaklanmalıdır.

Sektöre verdiği kalıcı desteği nedeniyle sevgiyle “Kripto Anne” olarak bilinen SEC komiseri Hester Peirce, ABD SEC’nin (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) kripto düzenlemesi, NFT’ler ve spot Bitcoin ETF’leri hakkındaki görünümü hakkında fikir verdi.

30 Aralık’ta CoinDesk TV’nin First Mover programında konuşan SEC Komiseri, sektördeki sorunların yeni bir bağımsız kripto düzenleyici kurumuyla sihirli bir şekilde ortadan kalkmayacağını belirterek başladı. Coinbase ve ABD Senatörü Cynthia Lummis, ABD için tek bir kripto düzenleyicisi çağrısında bulunan en açık sözlü rakamlar arasında yer aldı. Lummis, pozitif kripto düzenlemesini ve finansal yeniliği destekleyen ülkenin milletvekillerinden biridir.

Bir regülatör çağırma dürtüsünü kesinlikle anlıyorum. Bununla ilgili bir iki problemim var,

Tipik olarak Washington’da, başka bir düzenleyici oluşturduğunuzda, elde ettiğiniz tek şey mevcut düzenleyicilerin tümü artı bir olur.

Kripto endüstrisinin düzenlenmesi

Peirce, bir kez daha, bekçi köpeğinin endüstri için uygulanabilir bir düzenleyici çerçeve sağlamadaki başarısızlığını kabul ediyor. Düzenleyicinin bunun yerine yaptırım yoluyla çalışmayı seçtiğini belirtiyor.

Peirce, “Çoğu gelip bizimle çalışmaya ve düzenlemeleri geliştirmeye istekli oldukları konusunda çok açık olan insanlarla oturup çalışma fırsatımız var” dedi. “Şimdiye kadar, çok az somut düzenleyici ilerleme sağladık. Bunun yerine yaptığımız şey, bir defaya mahsus yaptırım eylemleri getirdik,

Kripto annesine göre yaptırım, SEC Başkanı Gary Gensler’in Jay Clinton’dan devralmasından bu yana daha agresif oldu. Eski başkan, ayrılmış olmasına rağmen, kripto para birimlerinin varlık ve menkul kıymetler olarak sınıflandırılmasıyla ilgili büyük tartışmaları geride bıraktı.

Ancak Peirce, Gensler’in yaklaşımlarının, endüstri için net kurallar koyma konusundaki istekliliğinin açık kanıtı olduğuna dikkat çekiyor. Ancak o zaman bile, SEC’in “her zaman sadece uygulamaya geri dönmek yerine” düzenleyici netliğe odaklanacağını umuyor.

NFT’lere ve Bitcoin Spot ETF’lerine SEC tepkisi

Değiştirilemez tokenlere (NFT’ler) gelince, büyümeleri – Aralık ayına kadar 22 milyar dolarlık ticaret hacmi – SEC’in dikkatini çekti. Crypto mom, “bazı parçaları bizim yetki alanımıza girebileceğinden” insanları dijital koleksiyonlara keskin bir şekilde bakmaya çağırdı. Bir kez daha, bu yıl ticaret hacminde 215 milyon doları aşan bir çaba olan parçalı NFT’ler konusunda uyardı.

Peirce, spot Bitcoin ETF’leri konusunda şunları söyledi:

Hala bunun hakkında konuştuğumuza inanamıyorum, bilirsin, bir tanesinin olmasını bekliyoruz. Son zamanlarda bile bir dizi inkar yayınladık ve bunlar, o zamanlar modası geçmiş olduğunu düşündüğüm akıl yürütmeyi kullanmaya devam ediyor.

Ancak, SEC’in bu tür teklifleri reddetmesini anlamıyor ve bu nedenle 2022’deki akıbetlerini doğru bir şekilde tahmin edemiyor. Bununla birlikte, SEC’e kaydolmak “bir spot ürünün onaylanması için gereken şey” olabilir, diye ekledi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir