Akademik Araştırmalar, Ethereum’un Bitcoin’den Daha İyi Bir Değer Deposu Olduğunu Gösteriyor!


coinprojesi.com sadsadasd
akademik araştırmalar, ethereum'un bitcoin'den daha i̇yi bir değer deposu olduğunu gösteriyor! 3

Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para olan Ethereum, milyarder yatırımcı Mark Cuban da dahil olmak üzere birçok uzman tarafından fayda açısından rakipsiz olarak bahşiş verildi. Akıllı sözleşmesi, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ve Fungible Olmayan Jetonlar (NFT’ler) gibi birkaç blok zinciri tabanlı projeye güç sağlamak için kullanıldı. Ancak bir değer deposu açısından, Bitcoin büyük ölçüde Ethereum ve diğer kripto para birimlerine daha iyi bir alternatif olarak görüldüğü için uzmanlar arasında bölünmüş bir görüş var.

Dört Avustralyalı araştırmacı tarafından yürütülen son araştırmalar, Ethereum’un Bitcoin’den daha iyi bir değer deposu olduğu sonucuna varıyor. Araştırma makalesine göre, Ağustos ayındaki son EIP-1559 yükseltmesi bu sonucun nedeni oldu. EIP-1559 yükseltmesi, dolaşımdaki 118.583.580 arzdan bir milyonun üzerinde ETH’nin yakıldığını ve işlem ücretlerinin bir kısmının da yakıldığını gördü.

Raporda şunlar belirtildi:

EIP-1559’dan bu yana Ethereum yaratma oranı yıllık olarak ele alındığında, toplam Ethereum arzında beklenen artış sadece %0,98’dir ve aynı dönemde neredeyse kesin olan Bitcoin arzındaki %1,99’luk artışın yarısından daha azdır.

Rapora göre, günde 12.000 yeni basılan ETH’nin işlem ücretlerinin yaklaşık yüzde 50’si yakıldı. Ayrıca, merkezi olmayan finansın sağlam ekosistemi artan talep gördüğü için daha fazla ETH’nin yakılacağı belirtildi.

Bitcoin “sağlam para” ise, Ethereum “Ultra sağlam para”dır

COVID-19 pandemisiyle bağlantılı yaygın para basımı, yakın zamanda ABD’de enflasyonun Ekim ayına kadar yüzde 6,2’ye yükselmesine yol açtı. Bu dönemde Bitcoin, enflasyona karşı mükemmel bir hedge olduğuna inanıldığı için kurumsal yatırımcılar arasında daha fazla ilgi gördü. Ancak araştırma, ETH’nin daha iyi bir değer deposuna sahip olduğunu ve kurumların bu amaçla dijital varlığı seçmeye başladığını belirtiyor.

Ethereum, Bitcoin’den daha iyi enflasyona karşı korunma özellikleri sağlar ve bu nedenle Ether, Bitcoin’den daha üstün bir uzun vadeli değer depolaması sunabilir.

Shark Tank yatırımcısı ve şimdi FTX borsası büyükelçisi Kevin O’Leary’ye göre, Bitcoin “Sağlam Para” olarak kabul edilirse, Ethereum “UltraSound Para”dır.

21 milyon jeton arz tavanı nedeniyle Bitcoin sağlam paraysa, Ethereum şimdi aynı faydadan yararlanıyor. Arz tabanı olmadığı için ultra sağlam para […]. Ethereum geleneksel bir işletme gibi düşünülecek ve bir tür nakit akışı modeli kullanmak gibi analiz edilebilecek.

New York City’den bağımsız bir ETH analisti, tüccar ve tıp doktoru olan Nikhil Shamapant. Hareketinin çoğunu orta vadede enflasyonist ortamda harcayacağı için ETH’nin enflasyonist olacağına inanıyor.

coinprojesi.com 1027ethereum
akademik araştırmalar, ethereum'un bitcoin'den daha i̇yi bir değer deposu olduğunu gösteriyor! 4

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir