İngiltere Merkez Bankası Başkanı, El Salvador’un Bitcoin’i Benimsemesiyle İlgili Endişelerini Dile Getirdi!


coinprojesi.com asdslja
i̇ngiltere merkez bankası başkanı, el salvador'un bitcoin'i benimsemesiyle i̇lgili endişelerini dile getirdi! 2

El Salvador, Bitcoin’i yasal ihale olarak görevlendiren ilk ülke olmak için tarihe senaryo yazdıktan iki ay sonra, finans endüstrisinin savunucuları hala bu fikre tamamen satılmış görünmüyor. Bloomberg’e göre İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey son zamanlarda bir konferansta konuşurken aynı endişeleri dile getirdi.

Bailey, oturum sırasında soruları yanıtlayarak Cambridge Üniversitesi öğrenci birliğine katılıyordu. Şüphelenmeyen tüketicilerin volatilitesinden büyük ölçüde etkilenebileceği için El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesini aradı. dedi ki,

“Bir ülkenin onu ulusal para birimi olarak seçmesi beni endişelendiriyor. Beni en çok endişelendiren şey, El Salvador vatandaşları sahip oldukları para biriminin doğasını ve oynaklığını anlıyor mu?

Ayrıca, küresel finansal riskleri izleyen Uluslararası Para Fonu’nun da El Salvador‘un kararına katılmadığını belirtti. IMF, yakın geçmişte Bitcoin’i yasal ihale olarak seçme konusunda defalarca dikkatli davrandı.

Uyarıları daha önce örtülüyken, bu haftanın başlarında ülkeyi para politikaları için açıkça çağırdı. Ülkenin yeni kurulan ödeme ekosisteminin düzenleme ve denetimini güçlendirirken Bitcoin Yasasının kapsamını daraltmasını tavsiye etti.

Bitcoin ve CBDC’ler

Ancak Bailey’nin Bitcoin’e yönelik kısıtlamaları, teknolojiye karşı nefretle karıştırılmamalıdır. Vali, Birleşik Krallık merkez bankasının aynı zamanda kendi dijital para ödeme sistemi Digital Pound’u yaratmayı da araştırdığını açıkladı. Ekledi

“Dijital para birimleri için güçlü bir durum var, ancak bizim görüşümüze göre, özellikle ödemeler için kullanılıyorsa, istikrarlı olması gerekiyor. Bu kripto varlıklar için doğru değil.”

El Salvador, hem destek hem de eleştiri dalgasının ortasında Bitcoin’i ilk olarak Eylül 2021’de yasallaştırmıştı. Hareketle ilgili kamuoyu yoklamaları oldukça olumsuz kalsa da, ülke varlıklarını artırarak, cüzdan hizmetlerini güncelleyerek ve hatta 1 milyar dolarlık Bitcoin tahviliyle desteklenen bir Bitcoin Şehri oluşturarak Bitcoin altyapısını geliştirmeye devam etti.

Bailey’e gelince, bankacı geçmişte birkaç kez kripto para piyasasına yönelik benzer kısıtlamaları tekrarladı. Bu ayın başlarında, dijital varlıkların ve ödeme sistemlerinin suçlular tarafından yasadışı ödemeler için giderek daha fazla kullanıldığına dikkat çekmişti.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir