2024 Yılında Bitcoin’i Hangi Gelişmeler Bekliyor?


CryptoQuant analiz ekibi, Bitcoin’in kısa vadeli fiyat düzeltmelerine maruz kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Zincir içi analizlere dayanarak, 2024 yılının Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için umut verici olabileceğini gösteren veriler ortaya çıkıyor. CryptoQuant’ın hazırladığı rapora göre, 2024’te Bitcoin’in değerindeki artışa katkıda bulunabilecek faktörler arasında blok ödülü yarılanması, stabilcoin likiditesindeki artış, spot Bitcoin ETF’lerinin olası onayı ve makroekonomik durumlar bulunuyor.

Bitcoin 2024’te Hangi Yolculuğa Çıkacak?

CryptoQuant’ın raporuna göre, Bitcoin’in P&L Endeksi, son bir yılın hareketli ortalamasının üzerinde. Ayrıca, ısı haritası analizleri, kripto para piyasasının 2024’te bir boğa dönemine başlayabileceğini gösteriyor.

Rapor, Bitcoin’in orta vadede 54.000 ile 160.000 dolar arasında bir zirveye ulaşabileceğini öngörüyor. 2021-2022 döneminde 54.000 doların önemli bir direnç noktası olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Bitcoin’in fiyatı, 2024’ün Nisan ve Mayıs aylarında beklenen blok ödülü yarılanması etkisiyle 54.000 dolarlık direnç seviyesini destek noktasına dönüştürebilir. Blok ödülü yarılanması ile Bitcoin ağındaki ödül, 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

1 rthtpz3toy7ofr2iaiqtoa
2024 yılında bitcoin'i hangi gelişmeler bekliyor? 2

Önceki blok ödülü yarılanmasının ardından Bitcoin fiyatı, yaklaşık 9 kat artış göstermişti. Genellikle, Bitcoin fiyatı bir blok ödülü yarılanmasını takiben 1 ila 1,5 yıl içinde yükseliş eğiliminde oluyor.

Ayrıca, enflasyonun düşmesi ve Fed’in faiz oranlarını azaltma ihtimali de Bitcoin fiyatında artışa yol açabilir.

Bitcoin’de Fiyat Düzeltmesi Beklentisi

Bitcoin’in yaklaşan blok ödülü yarılanması ve makroekonomik şartlar dikkate alındığında, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği karar da merakla bekleniyor. SEC’in spot Bitcoin ETF’leri onaylaması durumunda, Bitcoin’e 150 milyar dolarlık bir sermaye akışı öngörülüyor, bu da toplam piyasa değerini 930 milyar doların üzerine çıkarabilir.

Diğer yandan, stabilcoin’lerin likiditesindeki artış da 2024 yılında Bitcoin’in performansını olumlu yönde etkileyebilir. Stabilcoin’lerin piyasa değeri son zamanlarda 8 milyar dolarlık bir artış gösterdi, bu da kripto para piyasasında artan likiditeyi ve olası bir boğa dönemini işaret ediyor.

Bununla birlikte, CryptoQuant analistleri, Bitcoin’de kısa vadeli bir fiyat düzeltmesinin yaşanabileceğini tahmin ediyor. Bu beklenti, kısa vadeli yatırımcıların büyük miktarda gerçekleşmemiş kârların üzerinde oturmasıyla ilişkilendiriliyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir