Kuzey Kore, 2021’de 400 Milyon Dolarlık Rekor Bir Kripto Parayı Ortadan Kaldırdı!


kuzey kore
kuzey kore, 2021'de 400 milyon dolarlık rekor bir kripto parayı ortadan kaldırdı! 2
  • 2021, kripto para birimlerinde 400 milyon dolar çaldıkları için Kuzey Kore’deki kripto bilgisayar korsanları için en başarılı yıldı.
  • Ülke, uluslararası yaptırımlardan kaçmak için çalıntı fonları kullanmakla suçlanıyor.

Geçen yıl, Kuzey Kore‘deki bilgisayar korsanları tarafından kripto para birimi platformlarından yaklaşık 400 milyon dolar (291 milyon £) değerinde dijital varlık çekildi – şimdiye kadar kaydedilen en yüksek rakam.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından Perşembe günü yayınlanan bir raporda, 2021’e “afiş yılı” adını vererek, “2020’den 2021’e kadar, Kuzey Kore bağlantılı saldırı sayısı dörtten yediye fırladı ve bu saldırılardan elde edilen değer %40 arttı.” Kuzey Koreli kripto bilgisayar korsanları için.

Saldırıların ağırlıklı olarak yatırım firmalarına ve Liquid.com gibi merkezi borsalara odaklandığını belirtmek gerekir. Platform, Ağustos ayında kripto cüzdanlarına yetkisiz erişim olduğunu bildirdi.

Bilgisayar korsanları, kimlik avı yemleri, kod açıkları ve kötü amaçlı yazılımlar dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullandı. Fonları kuruluşların sıcak cüzdanlarından Kuzey Kore tarafından kontrol edilen adreslere taşımak için üst düzey sosyal mühendislik kullanıldı.

Chainalysis, bu saldırıların çoğunun muhtemelen sözde “Lcazarus Grubu” tarafından düzenlendiğini belirtiyor. Partinin Kuzey Kore’nin birincil istihbarat bürosu olan Genel Keşif Bürosu tarafından yönetildiğine inanılıyor. Grup daha önce Mayıs 2016’da dünya çapında ‘WannaCry’ fidye yazılımı saldırısını gerçekleştirmekle suçlanıyordu. Ayrıca 2014 Sony Pictures siber saldırısı ve uluslararası bankalara yönelik diğer saldırılarla da bağlantılı. Bu iddialara dayanarak, ABD Hazinesi, gruba ve diğer iki gruba 2019’da yaptırım uyguladı.

Kuzey Kore, Kripto Hackerlarını Barındırıyor

Raporda, “Kuzey Kore fonların velayetini aldıktan sonra, örtbas etmek ve nakde çevirmek için dikkatli bir aklama süreci başlattılar” denildi.

Bilgisayar korsanları, izlerini gizlemek için karıştırıcıları veya bardakları çok iyi kullandılar. Ek olarak, araştırmacılar, ülkenin 2017-21’deki 49 ayrı saldırıdan elde edilen 170 milyon dolarlık aklanmamış kripto para birimine sahip olan çalıntı fonları elinde tutacağını belirtti. Raporda, faillerin muhtemelen kolluk kuvvetlerinin geri çekilme zamanında azalmasını umdukları belirtildi.

Sebep ne olursa olsun, (Kuzey Kore) bu fonları elinde tutmaya istekli olduğu süre aydınlatıcıdır, çünkü umutsuz ve aceleci değil dikkatli bir plan önerir.

Bu arada, ülkenin başkenti Pyongyang’ın nükleer ve balistik füze programlarını kolaylaştırmak için çalıntı fonları kullandığını, bir Birleşmiş Milletler panelinin Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları izlediğini iddia etti. Panele göre, bu, tıpkı 2019-20’de Monero’nun artan madenciliği gibi, uluslararası yaptırımları aşmak için bir taktiktir.

Birkaç gün önce Biden yönetimi, füze programlarındaki ilerlemenin ardından Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uyguladı. Ülkenin lideri Kim Jong-un ve sözcüleri, eylemlerini haklı bir meşru müdafaa uygulaması olarak savundular. Kuzey, yaptırımları “tecrit edici ve boğucu” olarak nitelendirdi ve Washington’un “çatışmacı duruşunu” sürdürmesi halinde daha güçlü bir geri çekilme uyarısı yaptı.

Hackerlar sınırsız

Geçen yılın sonlarında yayınlanan bir başka rapor, Kuzey Kore’deki bilgisayar korsanlarının ABD, komşu Güney Kore, Endonezya ve diğer ülkelerdeki borsalardan 1,7 milyar doların üzerinde kripto para çaldığını ortaya koydu. Ve o yılın Şubat ayında ABD, üç Kuzey Koreli bilgisayar programcısını 1,3 milyar dolardan fazla yıllık bir bilgisayar korsanlığı çılgınlığına karışmaları nedeniyle suçladı. Adalet Bakanlığı’na göre saldırının kurbanları arasında bankalar ve Hollywood film stüdyoları da vardı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir