- Çin, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) aracılığıyla şimdi vatandaşlarının kripto para madenciliğinin yasa dışı hale getirilmesiyle ilgili görüşlerini istiyor.
- Ülkenin kripto ile ilgili her şeye yönelik bir dizi yasak, artık dijital varlık endüstrisini diğer bölgelere itti.
Önce bir çekimde, sonra soru sorun, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) şimdi ülke çapında kripto para madenciliği yasağı hakkında kamuoyu görüşü istiyor. Komisyonun bildirisinde 21 Ekim ile 21 Kasım arasında Çin vatandaşlarından “kamuoyuna danışma” isteneceği belirtiliyor. Bildirinin tercüme edilmiş hali şöyledir;
Sanal para biriminin “madencilik” faaliyetleriyle ilgili çalışmaların yaygınlaştırılmasına uygun olarak, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, ilgili departmanlarla birlikte endüstriyel yapı düzenlemesi (2019) kılavuz rehberini revize etti ve şimdi açık yorumlar için halk,
Çin’in NDRC’si Bitcoin madenciliği yasağı konusunda:
Çin hükümeti yıllardır vatandaşlarına kriptoyla ilgili bir dizi yasak getirdi. Bu yıl yetkililer, yenilenebilir enerji kullansın ya da kullanmasın kripto madenciliği operasyonlarını yasa dışı hale getirdi. Finansal kurumların ve ödeme şirketlerinin de kripto tabanlı hizmetler sunması yasaklandı. 24 Eylül, ülkenin ilmiği daha da sıkılaştırdığı ve ülkedeki tüm kripto işlem ve madencilik faaliyetlerini yasakladığı gündü.
Düşmanca koşullarla karşı karşıya kalan madenciler, toplu halde komşu Kazakistan’a ve Batı’ya, Kuzey Amerika‘ya göç ettiler. Bölge şu anda Avrupa’dan sonra Bitcoin madenciliği hash hızında lider durumda. Bitmain gibi madencilik şirketleri, Çin’de madencilik teçhizatı satmayı bıraktı. Daha da fazlası, kripto borsası Binance ve OKEx, Çinli kullanıcıların ve IP’lerin kripto hizmetlerine erişmesini yasakladı.
Bundan sonra, Çin’in tam buhar geçti dijital yuan, bir merkez bankası tarafından verilen dijital para birimi (CBDC). Devlet sansürüne rağmen, teknoloji devleri dijital yuanı kullanan ödeme teknolojilerini büyük ölçüde benimsedi. Focus ayrıca Blockchain tabanlı Hizmet Ağı’na (BSN) gitti. Blockchain, kripto para birimlerinin omurgası olmanın yanı sıra, ticaret, veri paylaşımı ve kimlik yönetimi gibi komünist yönetimin takip etmeye hevesli olduğu diğer alanların da temelini oluşturuyor.
Bununla birlikte, son karar, ülkenin her şeyi tüketen kripto yasağı olmasa da en azından kripto madenciliği yasağını kaldırmasına yol açabilecek bir tür reformu gösteriyor. Hindistan gibi ülkelerin hükümetleri geçmişte dijital varlıkları yasaklama kararlarına geri döndü. Hindistan’ın merkez bankası Hindistan Merkez Bankası, 2018’de tüm sanal varlık işlemlerine yasak getirdi. İki yıl sonra, ülkenin Yüksek Mahkemesi yasağı kaldırdı. Ülkenin maliye bakanı Nirmala Sitharaman, ülkenin kripto gibi “fütürist bir şeyi” dışlamayacağını bile iddia etti.
Bununla birlikte, Çin hükümetinin yasağı kaldırması durumunda takip edebilecek düzenlemeler konusunda hala belirsizlik var. Bunlar, kripto sahipleri veya kripto ile ilgili firmalar için vergi sorumluluklarını içerir. Örneğin ABD’de, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar vergi amaçlı mülk olarak kabul edilir. Hindistan ayrıca ticaretten elde edilen gelir üzerinden kripto borsalarından yüzde 18 Mal ve Hizmet Vergisi alıyor.
- Kripto Analistinden Büyük Dogecoin ve Polygon Tahmini: Yeni Ralli Kapıda mı?
- Michael Saylor, Bitcoin Stratejisini Microsoft CEO’suna Tanıtmayı Planlıyor!
- Kripto Uzmanından Şaşırtıcı Tahmin: İlk 50 Altcoin’den Biri %100’ün Üzerinde Artabilir!
- Bitcoin Altına Karşı Güçleniyor: Luke Gromen’in Çarpıcı Tahminleri!
- Bitcoin’de ‘Öforik Aşama’ Başladı: Bu Coşku Ne Kadar Sürecek?
Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!
Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.