VanEck Bitcoin Alımlarını Artırıyor: BTC Piyasasında Beklentiler Yükseliyor


Finans dünyasının önde gelen isimlerinden VanEck, Bitcoin (BTC) alımlarını hızlandırıyor. Şirketin Dijital Varlıklar Araştırma Başkanı Matthew Sigel, kripto para piyasasındaki son gelişmelerin ışığında önemli açıklamalarda bulundu.

Bitcoin Piyasasında Dört Büyük Satıcı

Sigel, CNBC’ye verdiği röportajda, Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmaların nedenlerini dört büyük satıcıya bağladı. Bu satıcılar arasında Alman hükümeti, ABD hükümeti, Mt. Gox ve Genesis gibi büyük iflas süreçleriyle bağlantılı olanlar yer alıyor. Sigel, bu satışların Bitcoin fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

“Almanya hükümeti, yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki Bitcoin’lerini sattı. Aynı zamanda, ABD hükümeti, Silk Road davasından elde ettiği kripto paraları piyasaya sunuyor. Bununla birlikte, Mt. Gox ve Genesis iflas davalarında alacaklılara yapılan ödemeler de sürüyor.” diyen Sigel, bu satışların Bitcoin’in fiyatında geçici bir düşüşe yol açtığını ifade etti.

vaneck bitcoin alımlarını artırıyor
vaneck bitcoin alımlarını artırıyor: btc piyasasında beklentiler yükseliyor 2

Bitcoin’in Hız Kazanacağı Dönem

Sigel, Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser bir yaklaşım sergiliyor. Özellikle Bitcoin yarılanması sonrasında, fiyatların genellikle Nisan ayında toparlanma eğilimi gösterdiğini vurguluyor. Ayrıca, yaklaşan ABD seçimlerinin de piyasalarda belirsizlik yaratabileceğini ancak tarihsel olarak bu dönemin Bitcoin için bir yükseliş fırsatı sunduğunu belirtiyor.

“Geçmişteki satışların ardından, Bitcoin’in yarılanmadan sonraki bir ila üç ay arasında, özellikle Nisan ayında zorluk yaşadığı bir mevsimsel eğilim var. Ancak, seçim öncesinde piyasa, hangi adayın galip geleceğini anlamaya çalışırken dört yıl daha agresif mali politikalarla karşı karşıya kalabiliriz. Tarih, Bitcoin’in bu noktada gerçekten güçlendiğini gösteriyor. Bu nedenle, şu anda alım fırsatı görüyoruz ve toparlanacağını düşünüyoruz.” diye ekledi.

VanEck’in Kripto Para Yatırımları

VanEck, kripto para alanında aktif bir rol oynuyor. Bu yıl içerisinde Bitcoin ve Ethereum’a (ETH) bağlı spot borsa yatırım fonları (ETF’leri) başlatan birkaç geleneksel finans firmasından biri olarak dikkat çekiyor. Şirket ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Solana (SOL) ETF’si için de başvuruda bulundu.

Bitcoin Fiyatı: Anlık Durum

Haberin yazıldığı sırada Bitcoin 59.076 dolardan işlem görüyor. Piyasalar, VanEck gibi büyük oyuncuların hamlelerini yakından takip ediyor ve bu alımların, Bitcoin’in gelecekteki performansını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir