Bitcoin’e Yeniden İlgi Arttı! Spot Bitcoin ETF’leri Giriş Trendini Sürdürüyor


ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından spot Bitcoin ETF’lerine yatırımcı ilgisi yeniden arttı. Zincir üstü analitik platformu Spot on Chain’in verilerine göre, 16 Mayıs Perşembe günü spot Bitcoin ETF’lerine 258 milyon dolarlık net sermaye girişi gerçekleşti. Bu, son dört gündür spot Bitcoin ETF’lerinde art arda pozitif sermaye girişi olduğunu gösteriyor.

Bu hafta başında üç gün boyunca sıfır sermaye girişi yaşayan BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i IBIT, dün 94 milyon dolarlık önemli bir sermaye girişiyle geri döndü. Grayscale’ın spot Bitcoin ETF’i GBTC’de ise 16 Mayıs’ta 4,6 milyon dolarlık nispeten küçük bir sermaye girişi gerçekleşti.

En büyük sermaye girişi 94 milyon dolarla IBIT’te gerçekleşti. Onu 62 milyon dolarla ARK 21Shares Bitcoin ETF’i (ARKB) takip ediyor.

spot bitcoin etfleri giris trendini surduruyor
bitcoin'e yeniden i̇lgi arttı! spot bitcoin etf'leri giriş trendini sürdürüyor 2

Bitcoin’in Yükselişinin Nedenleri:

  • ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri: Beklentilerin altında kalan TÜFE verileri, yatırımcıların riskli varlıklara olan ilgisini artırdı ve Bitcoin’in de bu yükselişten faydalanmasını sağladı.
  • Teknik Göstergeler: Hem günlük hem de 4 saatlik zaman dilimlerinde 200 EMA’nın (Üstel Hareketli Ortalama) üzerinde işlem gören Bitcoin yükseliş trendinde.

Ancak Bitcoin’deki yükseliş trendine rağmen varlığın işlem hacmi son 24 saatte %27 oranında azaldı ve 30 milyar dolara geriledi. Bu durum, yatırımcıların ve spekülatörlerin Bitcoin’e olan ilgisinde hafif bir azalma olduğunu gösteriyor.

Analistler, Bitcoin (BTC) fiyatının şu anda 66.570 dolar seviyesinde güçlü bir dirençle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. BTC’nin 66.600 doların üzerinde günlük mum kapanışı gerçekleştirmesi halinde 70.000 dolara yükselme ihtimali artacak.

Bitcoin’in 66.570 dolar direncinin geçilememesi halinde ise varlığın 64.600 dolar seviyesine gerileme ihtimali var.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir