Bitcoin Dünyasında Balina Hareketliliği Artıyor


Kripto para sektöründe, SEC’in Bitcoin tabanlı ETF başvurularına vereceği karar merakla bekleniyor.

Bitcoin ağında, 100.000 doları aşan değerlerdeki işlemler iki yıllık bir mola sonrasında artış gösteriyor. Ünlü kripto para analisti Ali Martinez, 4 Ocak 2024’te 16.900 büyük işlemin yapıldığını belirterek, bu durumun ağdaki balina hareketliliğinin bir işareti olabileceğini söylüyor.

Bitcoin Balinaları Harekete Geçiyor

Büyük miktarda Bitcoin (BTC) transferlerindeki artış, piyasada fiyat dalgalanmalarının yoğun olduğu bir zamana işaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde Matrixport’un yayınladığı bir rapor, Bitcoin (BTC) fiyatında 5.000 dolarlık bir düşüşe neden olmuş ve kısa sürede 500 milyon dolar değerinde kaldıraçlı işlem tasfiye edilmişti.

Bu düşüşün ardından toparlanan Bitcoin, şu anda yaklaşık 43.700 dolar seviyesinde işlem görüyor. Son iki yılda 100.000 dolar üzeri BTC işlemlerinde önemli bir artış yaşandı. Ali Martinez bu konuda, “Bu 16.900 büyük işlem, balina aktivitesi açısından önemli bir gösterge. Bu büyük oyuncuların piyasada nasıl bir konum alabileceklerine dair ipuçları sunuyor” dedi.

Bu balina aktivitesi artışı, Bitcoin’in ilk işlem bloğu Genesis’in 15. yıldönümüne rastlıyor.

bitcoin balinasi 1
bitcoin dünyasında balina hareketliliği artıyor 2

Bitcoin Fiyat Tahminleri

Spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması beklentilerinin artması ve yaklaşan blok ödülü yarılanmasıyla birlikte, sektördeki önde gelen isimlerin Bitcoin fiyat tahminlerinde ciddi bir artış yaşanıyor.

BlackRock, Fidelity ve Invesco gibi büyük varlık yönetim şirketlerinin arasında bulunan başvuru sahipleri, spot Bitcoin ETF ürünlerinin SEC onayı alması halinde, BTC fiyatında yeni bir yükseliş başlatabilir. Analistler, bu onayla birlikte Bitcoin fiyatının 75.000 dolara çıkabileceğine inanıyor.

Diğer yandan BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması halinde kripto para piyasasında bir düzeltme olabileceğini düşünüyor. Hayes’e göre, bu onay Bitcoin fiyatını 60.000 doların üzerine çıkarabilir ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 70.000 dolara yaklaştırabilir. Ayrıca Hayes, bu senaryoda Bitcoin’de %30 ile %40 arasında bir düzeltme olabileceğini öngörüyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir