Binance’in Geleceği: Önümüzdeki Dönemde Bizi Neler Bekliyor?


Dünyanın en büyük kripto para platformu Binance’in kurucu CEO’su Changpeng Zhao, görevinden ayrıldığını duyurdu. Bu karar, ABD Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşma sonrası gerçekleşti. Zhao, borsanın yönetimini bırakacağını açıkladı.

Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre, Zhao’nun ABD Adalet Bakanlığı ile imzalanan anlaşma çerçevesinde, kara para aklama önleme (AML) kurallarını ihlal ettiğini kabul etmesi bekleniyor.

Zhao, bu durum nedeniyle CEO’luk pozisyonundan çekilip 50 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi kabul etti. Binance ise, 2018’den beri süren ceza soruşturmalarını sonlandırmak için ABD Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya vararak 4,3 milyar dolarlık bir ödeme yapmayı kabul etti.

binance
binance'in geleceği: önümüzdeki dönemde bizi neler bekliyor? 2

Binance Hangi Suçlamalarla Karşı Karşıya?

Wall Street Journal’ın belirttiğine göre, Binance’e yönelik suçlamalar arasında lisanssız para transfer işlemleri yapmak ve yeterli kara para aklama karşıtı tedbirler almamak yer alıyor. Changpeng Zhao ise, Banka Gizlilik Yasası gereğince etkin bir AML programı yürütmemekle suçlanıyor.

Reuters’ın bildirdiğine göre, Binance önümüzdeki 15 ay içinde 1,81 milyar dolar ve Adalet Bakanlığı ile yapılan anlaşma çerçevesinde 2,51 milyar dolar ödeyecek.

ABD Adalet Bakanlığı, Binance hakkında ilk soruşturmayı 2018’de başlattı. Borsa, bu suçlamalara ilk kez 2021’de yanıt verdi.

Geçen Ekim ayında, ABD Kongresi üyeleri, Adalet Bakanlığı’na Binance hakkındaki suçlamalar konusunda baskı yapmaya başladı. Bu kapsamda, Binance aleyhine suçlamalar 14 Kasım’da dosyalandı ve 21 Kasım 2023 tarihinde kamuoyuna açıklandı.

Binance’in Geleceği Ne Olacak?

2017’de Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, kısa sürede sektörde lider konuma ulaştı. Binance, kuruluşundan kısa bir süre sonra işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası haline geldi.

CryptoPotato’nun yakın zamanda yayınladığı bir raporda, Changpeng Zhao’nun kripto para topluluğunda en tanınmış isimlerden biri olduğu belirtilmişti.

2022’de kripto para piyasasındaki krizler sonucu Binance, çalışanlarının %20’sini işten çıkardı. 2023 yılında ise şirketin üst düzey yöneticileri ardı ardına istifa etti.

2023 yılının ortasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Binance’i hedef aldı. Şimdi ise Binance, SEC ve CFTC tarafından açılan davalara karşı savunma yapmak zorunda.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir