XRP’de 4 Olumlu ve 3 Olumsuz Yeni Gelişme Ne?


Ripple, geçtiğimiz Perşembe günü SEC ile olan yasal savaşında önemli bir galibiyet elde etti. Peki XRP için bu durum nasıl bir etki yaratıyor?

Ripple’ın kripto parası XRP, piyasa değeri açısından BTC, ETH, USDT ve BNB’nin ardından beşinci sırada yer alıyor. 2023 Ekim ayı itibariyle XRP’nin toplam piyasa değeri 26,6 milyar dolara ulaştı.

2023’te ilk altı ayında fazla hareketlenmeyen XRP, Temmuz’dan sonra Ekim ayına kadar olan süreçte yükselişe geçti. Bu artış, Ripple’ın SEC tarafından başlatılan dava sürecinde kazandığı başarılara dayanmaktadır.

Ripple fiyatını etkileyen faktörleri şöyle sıralayabiliriz:

1- SEC, Ripple Yöneticilere Yönelik İddialarını Geri Çekti (Olumlu)

Ripple’ın kripto parası XRP, SEC’in yöneticilere yönelik suçlamalarını geri çekmesi sonrasında değer kazandı. Bu kararın duyulmasının hemen ardından XRP, haftalık bazda %7 artış gösterdi. ABD’nin finansal denetim kuruluşu SEC, Ripple yöneticilerine yönelik suçlamaları geri çektiğini duyurdu. Bu kararla birlikte Ripple’ın üst kademe yöneticileri mahkemede ifade vermek zorunda kalmayacak. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC’in hedef seçimini eleştirerek, “SEC, gerçek suçluların yerine dürüst insanları suçluyor” dedi.

2- SEC ile Olan Dava Halen Sürüyor (Olumsuz)

SEC tarafından 2020 Aralık ayında başlatılan dava hala devam ediyor. Ripple, Temmuz ayında SEC karşısında kazandığı büyük zaferle XRP’nin fiyatını %80 arttırdı. Ancak XRP’nin bu yükselişi sürdürememesi dikkat çekti. SEC’in dava sürecini uzatması, XRP’nin fiyatında belirsizlikler yaratmaya devam ediyor.

xrp 1
xrp'de 4 olumlu ve 3 olumsuz yeni gelişme ne? 2

3- Davanın Yakın Zamanda Sonlanması Umut Ediliyor (Olumlu)

Bazı yatırımcılar, davanın Ripple lehine sonlanacağını umarak XRP’ye yatırım yapmaya devam ediyor. SEC’in son hareketleri, Ripple ile anlaşmaya daha yakın olduğunu gösteriyor. Eğer dava olumlu sonuçlanırsa, XRP’nin fiyatı muhtemelen artacak.

4- Bitcoin ve DeFi ile Yoğun Rekabet (Olumsuz)

Ripple, SEC davasının yanı sıra kripto piyasasında diğer güçlü rakiplerle de pazar payı mücadelesi veriyor. Son dönemde yatırımcılar, Ripple gibi merkezi projeler yerine DeFi projelerine yöneliyor.

5- XRP Fiyatında Yükseliş İşaretleri (Olumlu)

XRP, son altı ayda %3’lük bir düşüş yaşasa da, son gelişmelerle fiyatındaki düşüşün durabileceği belirtiliyor.

6- Ripple’ın Bitstamp’e Büyük Miktar XRP Transferi (Olumsuz)

Ripple Labs’in Bitstamp’e yaptığı büyük miktarda XRP transferi, fiyat üzerinde satış baskısı yaratabilir.

7- Ripple’ın Halka Arzı Gündemde (Olumlu)

Ripple Labs’in yakın zamanda halka arzı gündemde. Eğer bu gerçekleşirse, Ripple’a olan ilginin artması bekleniyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir