Bloomberg Makro Strateji Uzmanı, Kripto ve Risk Varlıklar Olduğunu Söyledi!


Bloomberg Intelligence’ın deneyimli makro stratejisti Mike McGlone, kripto para birimlerinde yaşanan düşüşün temel sebebini belirliyor.

Yeni bir röportajında kripto analisti Scott Melker ile sohbet eden McGlone, şu anki yüksek faiz oranlarına sahip ABD Hazine Bonolarının (T-Bonoları), kripto piyasalarından likidite çektiğine dikkat çekiyor.

kripto ve risk varlıklar olduğunu söyledi!
bloomberg makro strateji uzmanı, kripto ve risk varlıklar olduğunu söyledi! 2

T-bonoları, satış fiyatı ile nominal değeri arasındaki farkın faiz olarak kabul edildiği, indirimli satılan kısa vadeli hükümet borçlarıdır. Son zamanlarda dört haftalık ile bir yıllık Hazine Bonoları %5’ten fazla faizle ihaleye sunuldu. Ayrıca, McGlone, likiditenin çekilmesinin bir belirtisi olarak stablecoin’lerin piyasa değerinin azaldığına işaret ediyor.

“Stablecoin’leri de göz önünde bulunduruyorum. Şu an hafif bir erime sürecindeler. Stablecoin’ler, sıfır veya çoğu yerde negatif faiz oranlarının olduğu zamanlarda mükemmel bir alternatiftiler. Ancak şimdi, ABD hükümeti size %5 faiz sunuyor. Fiyatı zaman içinde düşen fiat para birimlerinin hala değerli olabileceğini insanlara hatırlatmak gerekiyor. Evet, fiat para birimleri değer kaybeder, ancak size faiz kazancı sağlarlar.

Şu an iyi bir faiz oranı ve garanti edilmiş bir likidite elde ediyorsunuz ve %5 garanti veren bir yıllık bir T-bono karşısında durmak zor. Ayrıca, ABD hükümeti son aylarda ödemediği borçların büyük bir kısmını yeniden ihraç ediyor.

Bu, likit ve riskli varlıklar için büyük bir çekim gücü oluşturuyor ve en riskli olanlar hangileri? Kriptolar. Bu nedenle, bu durumu düşüş trendinde olan bir ayı piyasası olarak görüyorum.”

McGlone, kripto piyasalarının daha önce bu tür makro koşullarla karşılaşmadığını belirtiyor ve yatırımcıların yüksek faizli T-bonolarına yöneleceğine, ardından piyasaların düştüğü ve T-bono faizlerinin karşılığını verdikten sonra kriptoya geri döneceklerine inanıyor.

“Önemli olan, bu çekim gücünün var olması. Bu, kriptonun daha önce hiç deneyimlemediği bir durum. Gerçek bir durgunluk ya da Fed’in emtia fiyatlarını düşürmek için politikalarını sıkılaştırdığı bir durum ya da hazine bonolarından kaynaklanan ciddi bir rekabetle hiç karşılaşmadı. Şimdi ise tüm bunlarla karşı karşıya.

Bence, bir ayı piyasasında spekülatif dijital varlıkların çekim gücünün artması, ‘Hey, belki bu parayı bir süreliğine buraya yatırırım ve birkaç yıl sonra indirimli fiyatlardan alışveriş yapabilen tek kişi olurum’ düşüncesini getiriyor.”

Yazı yazılırken toplam kripto piyasa değeri, son 24 saat içinde %0,12 düşerek 1,05 trilyon dolar seviyesinde.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir