Bank of China, Ethereum’da İlk Tokenize Edilmiş Menkul Kıymetleri Piyasaya Sürüyor


Bank of China’nın bir iştiraki olan BOCI, Ethereum (ETH) blockchain’inde, türünün ilk örneği olan bir güvenlik tokeni çıkarıyor.

Bank of China’nın tam sahibi olduğu yatırım bankası BOCI, toplam değeri 200 milyon CNH (yaklaşık 27.9 milyon dolar) olan tamamen dijital yapılandırılmış tahvillerin kullanıma sunulduğunu bildirdi.

Bu tokenler, finans sektörünün devi UBS tarafından Ethereum ağı üzerinde oluşturuldu ve İsviçre ve Hong Kong yasalarına uygun bir şekilde tasarlandı.

“Bu dijital değerlerin çıkarılmasıyla hem BOCI hem de UBS, mevcut yasal çerçeve ve blockchain formları bağlamında yeni bir döneme adım atıyor. Bu işlem, Hong Kong ve İsviçre yasalarına göre düzenlenmiş ve ana Ethereum blockchain’inde tokenize edilmiş ilk ürün olma özelliğini taşıyor ve bu da düzenlenmiş menkul kıymetlerin geniş kitlelerle buluşmasını sağlıyor.”

ethereum haberleri
bank of china, ethereum'da i̇lk tokenize edilmiş menkul kıymetleri piyasaya sürüyor 2

Çin hükümetine bağlı kuruluş olan BOCI’nin CEO Yardımcısı Ying Wang, BOCI’nin “Hong Kong finans sektörünün dijital dönüşüm ve yenilikçi kalkınma” yolculuğuna bağlı olduğunu ifade ediyor.

“BOCI, finansal teknoloji ve dijital finans alanında öncü olmaktan gurur duyuyor… UBS ile işbirliği yaparak, Asya Pasifik’teki müşterilerimiz için blockchain tabanlı dijital yapılandırılmış ürünler aracılığıyla dijital varlık pazarını ve ürünlerini basitleştiriyoruz. Bu ürünler, Asya Pasifik bölgesindeki müşteriler için özel olarak tasarlandı.”

UBS’deki bir yönetici olan Aurelian Troendle, şirketin yatırımcılara daha fazla fayda sağlamak ve tokenizasyon üzerinden hizmetlerini genişletmek amacıyla blockchain teknolojisini kullanmayı hedeflediğini belirtiyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir