Analitik Firması Glassnode, Ethereum’un Değerini Arttıracağını Söyledi!


Önde gelen kripto para analiz şirketi Glassnode, Ethereum (ETH) fiyatının artmasında kritik rol oynayan iki gelişmekte olan sektörü belirliyor.

Glassnode’un yeni raporunda, kripto para oyunlarının 2022’de ve staking’in 2023’te gösterdiği büyüme, Ethereum ekosisteminin vazgeçilmez unsurları haline geldiği ifade ediliyor.

“Ethereum ekosisteminde son iki yıl içinde iki yeni sektör belirdi: GameFi ve Staking. GameFi, 2022’nin ortasında hızlı bir yükselişle neredeyse DeFi’yi geride bırakırken, her bir sektör yatırımcıları çeşitli düzeylerde çekti. Staking endüstrisi, burada Likit Staking Protokolleri tokenleriyle temsil ediliyor, 2023’ün başından itibaren büyümeye başladı ve toplam piyasa değeri Ocak 2023’te 505 milyon dolardan Nisan 2023’te 3,20 milyar doların üzerine çıktı.

Bu sektörleri geniş Ethereum ekonomisinin parçaları ve EIP1559 yanması durumunda değerlendirdiğimizde, bu sektörler tarafından biriken bazı değerlerin ETH değerlemesini etkileyebileceğini bekliyoruz.”

eth33
analitik firması glassnode, ethereum'un değerini arttıracağını söyledi! 2

Glassnode yine de, bu iki sektörün ve DeFi ile birlikte, ETH’nin “yörünge hızına” asla erişemeyeceğini belirtiyor. Özellikle DeFi’nin, yatırımcıları sadece ETH stakinginden daha cazip hale getirme çabası içinde zorluklar yaşayabileceğini belirtiyor.

“DeFi tokenlerinin son iki yılda gösterdiği zayıf performansın, yerel ETH staking getirisinin bir sonucu veya bir etkeni olması muhtemeldir.

Ethereum ekosistemi içerisinde, yerel ETH tokeni aslında bir değer sıçraması olabilir ve çoğu diğer tokenlardan farklıdır.

Bu durum, DeFi sektöründe yeni token gelir modelleri üzerine yeni bir tartışma, fikir alışverişi ve tasarım dalgasını tetikleyebilir. Bu tekliflerin başarılı bir sonucu oluşturmak ve sunmak artık ekiplerin ve paydaşların sorumluluğundadır. DeFi tokenlerine olan ilginin canlandırılma çabası devam ediyor olabilir, ancak yeni belirlenen ETH tokeni hızına göre, bu kolay bir çaba olmayacak.”

Glassnode’un tam raporuna buradan erişebilirsiniz.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir