Michael Saylor’a Göre, Bitcoin’e Olan İlgi Artacak!


MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, ABD’de bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olası piyasaya sürülmesi hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Saylor Bitcoin Hakkında Konuştu

Saylor, dijital doların potansiyel tehlikelerine, insanların harcamalarını toplu olarak izlemeye kadar, bu endişelerin en büyük merkezi olmayan kripto para birimi olan Bitcoin‘e artan ilgi uyandıracağını belirtti.

“CBDC’lere duyulan ilgi, Bitcoin’e olan ilgiyi daha da kuvvetlendirecek. Aslında farkındalığı yükseltiyor ve insanlar merkezi olmayan bir değer deposuna, yani devletlere karşı dirençli bir şeye olan ihtiyaçlarını daha iyi anladıkça, Bitcoin büyümeye devam ediyor…

Çoğunluğun [CBDC’ler] konusunda muhalefette olduğuna ve politikacıların önemli bir kısmının da buna karşı olduğuna eminim. Ancak, herkesi denetlemek isteyen ve hiç kimseye güvenmeyen bir azınlık da mevcut. Nihayetinde, muhtemelen 50 dolarınızı nasıl harcadığınızı görmek isteyeceklerdir. Ve bunlar politika alanındaki kontrol düşkünleridir.”

bitcoin haberleri
michael saylor'a göre, bitcoin'e olan i̇lgi artacak! 2

Saylor, politikacıların kısa vadede bir ABD CBDC’si üzerinde anlaşmaya varacaklarından kuşku duyuyor ve konuya dair büyük bir kongre mücadelesi öngördüğünü söyledi.

Ayrıca Saylor, hükümetin doların dijital bir sürümünü nasıl yaratacağını çözmek için ne kadar zaman alacağı hakkında görüşlerini paylaştı.

“Para, bir değer deposu, bir hesap birimi ve bir değişim aracıdır. Ve sonra bahsedilmeyen dördüncü bir özellik daha var. Bu, bir kontrol sistemidir.

Bazı paraların kontrolü diğerlerinden daha kolaydır. Örneğin, altını para olarak düşünüyoruz ama bir altın külçesini bir havaalanından geçirmeye çalıştınız mı? Çok zor. Bir sonraki sefer dene. Geçmenize izin vermezler.

Aslında, bir havaalanında 100.000 dolarlık altın taşımaya çalışırsanız, sadece geçememekle kalmaz, aynı zamanda suçlu olduğunuzu ve altını çaldığınızı varsaylar. Ve mahkeme kararı olmadan sadece el koyup saklayacaklardır.

Şimdi havaalanından 100.000 dolar nakit taşımaya çalışın. Bunu hiç denediniz mi? Onu bir çantaya koyun ve TSA kontrolünden veya röntgen makinesinden geçerken görevliye soğukkanlılıkla ‘evet, uçağa 100.000 dolar taşıyorum’ deyin. Geçemezsiniz. Sadece başaramayacaksınız, paranızı alacaklar. Sadece alacaklar ve sizin çaldığınızı varsayacaklar. Dolayısıyla, nakit bir kontrol mekanizmasıdır…

Bitcoin’i sevdiğim neden, Çinlilerin sevmediği nedenle aynıdır. Kontrol edemiyorlar. Hiç kimse Bitcoin’i kontrol edemez. Bu yüzden, kendi paranıza sahip olma konusunda güvensizseniz – paranın sahibi siz misiniz ve onu gerçekten kimseden izin almadan kullanabiliyor musunuz – o zaman çözüm altın değildir. Gümüş paralar değil. Nakit paralar değil. ABD’deki bir bankada tutulan para değil.

Kesinlikle Lübnan’da, Arjantin’de veya Afrika’nın herhangi bir yerindeki bir bankada para değil. O bankalar paranızı çekmenize izin vermez. Nijerya’ya gidin ve bakın – günde 42 dolar. Bankadan bu kadar çekebilirsiniz. Paranızı ellerinde tutuyorlar. Bu yüzden, size kendi paranıza sahip olma ve sonra onu istediğiniz gibi harcayabilme imkanı veren tek ağ, Bitcoin’dir.”

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir