Hackerlar Artık Kriptoyu Yakalamak İçin MetaMask, Coinbase Cüzdan Kopyalarını Kullanıyor!


kripto
hackerlar artık kriptoyu yakalamak i̇çin metamask, coinbase cüzdan kopyalarını kullanıyor! 2
  • Confiant, kripto kullanıcılarının kandırılarak sahte cüzdanlara tohum ifadelerini girmeleri için yeni bir şema keşfetti.
  • Bu sahte cüzdanlar, MetaMask ve Coinbase Wallet gibi önde gelen uygulamalardan klonlanmış gibi görünüyor.
  • Confiant, planın arkasında Çince konuşan kişilerin olabileceği ihtimalini de ima etti.

Reklam güvenlik firması Confiant, kripto alanında yeni bir hack planı keşfettiğini duyurdu. Bu sefer, bilgisayar korsanları insanları sahte kripto cüzdanları aracılığıyla tohum ifadelerini vermeleri için kandırıyor.

Confiant’a göre bilgisayar korsanları MetaMask, Coinbase Wallet, TokenPocket ve imToken gibi saygın uygulamaların cüzdan arayüzünü klonluyor. Şüphelenmeyen kullanıcılar daha sonra bu klonlanmış cüzdanları indirir ve tohum cümlelerini girer. Çekirdek ifade gönderildikten sonra, bilgisayar korsanları bilgileri elde edecek ve kurbanın kripto hesabını boşaltacaktır.

Bu yeni şema “Deniz Çiçeği” olarak tanımlandı ve normal kullanıcılar bu kötü niyetli saldırıyı tespit etmekte zorlanacaklar. Ayrıntılı olarak, bu klonlanmış uygulamalar, bilgisayar korsanlarının çekirdek cümleleri elde etmesine izin veren farklı bir kod tabanına sahip olmalarına rağmen, meşru olanlarla aynıdır.

Confiant, uygulamaların normal uygulama mağazaları dışında nasıl dağıtıldığını ve Çince konuşan kullanıcılara hitap eden Baidu gibi arama motorlarındaki bağlantılar aracılığıyla nasıl paylaşıldığını açıklamaya devam etti. Kod yorumlarının oluşturulduğu diller ve altyapının yerleşimi ve kullanılan hizmetler gibi diğer öğeler nedeniyle, araştırmacılar grubun Çin kökenli olduğuna inanıyor.

Araştırmacılar, bu uygulamaları indirmek için kaç kişinin kandırıldığını belirleyemedi, ancak Coinbase’in uygulamasının yalnızca Android’de 10 milyondan fazla indirmesi var.

Confiant’a göre, kampanya Mart 2022 gibi erken bir tarihte başladı. Güvenlik firması, kötü şöhretli Lazarus Grubunu geride bırakarak “web3 kullanıcılarını hedef alan teknik olarak en yetenekli tehdit” olduğunu ekledi.

Bu arada, raporlara göre, Kuzey Koreli Lazarus Grubu’nun 2018’de 400 milyon dolardan fazla kripto para kazandığı bildiriliyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir