Bitcoin (BTC) Kritik Desteği Kırmaktan Kıl Payı Kurtuldu, En Kötüsü Bitti Mi?


coinprojesi.com 20211112 bitcoin reuters
bitcoin (btc) kritik desteği kırmaktan kıl payı kurtuldu, en kötüsü bitti mi? 5
  • Üç temel ölçüm, Bitcoin fiyat çöküşünün henüz bitmediğini gösteriyor.
  • Birçok HODLer hala yakın zamanda bir BTC toparlanması umuyor.

Birçok yatırımcı, bitcoin fiyatı 20.000 doların altına düştüğünde en kötüsünden korktu. Desteği kırmaktan kaçınırken, herkesin ağzındaki soru şu: En kötüsü bitti mi? Bununla birlikte, birkaç zincir üstü analiz, en kötüsünün henüz bitmediğini gösteriyor.

Birçok BTC HODLer’ı bu hafta daha da endişeli. Bunların yaklaşık yüzde 50’si varlıklarını zararda tutuyor. Ayrıca madenciler, varlıklarının daha fazlasını borsalara itmeye devam ediyor. Microstrategy gibi en iyi BTC boğaları, fiyatı düşmeye devam ederken, önde gelen dijital varlık hakkındaki olumlu duruşlarını savunmak zorunda kaldı.

Birçok analist, BTC fiyatının hala 11.000 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor. Bu nedenle, CNF, piyasanın tarihin en düşük dip bölgelerine karşılık gelmesi için hala düşmesi gereken dereceyi analiz eder.

Zayıf HODLers hala silkelenmeli

Varlık şu anda 18 ayın en düşük seviyesinde işlem görse de, hala bazı zayıf BTC sahipleri var. Philip Swift RHODL oranı, yatırımcıların daha fazla kapitülasyon beklemesi gerektiğini gösteriyor.

Swift, zincir üzerinde bir analitik platformu olan LookIntoBitcoin’in kurucusudur. Tarih, makro fiyat diplerinde kısa vadeli sahiplerden daha uzun vadeli sahiplerin olduğunu gösteriyor.

RHODL, gerçekleşen üst sınır HODL dalgaları metriğinin 1 haftalık ve 2 yıllık grupları arasındaki orandır. Bu ölçüm, paraları bir cüzdandan diğerine en son ne zaman taşındıklarına göre böler. Bu, gerçekleşen fiyata göre ağırlıklı olarak bilinir.

Basit bir ifadeyle, bir yeşil bölge RHODL, en yüksek kapitülasyonu gösterir. Bu nedenle, bir fiyat tabanı yakındır veya oluşturulmaktadır. Ancak Glassnode verileri, RHODL’nin henüz yeşil bölgeye ulaşmadığını gösteriyor.

coinprojesi.com 1 bitcoins realized hodl ratio 768x432 1
bitcoin (btc) kritik desteği kırmaktan kıl payı kurtuldu, en kötüsü bitti mi? 6

Birçok HODLer hala bir toparlanma umuyor

Birçok BTC HODLer, mevcut fiyatından zararda tutuyor. Bununla birlikte, birçoğu hala bir toparlanmanın yakın olduğuna inanıyor. Bu nedenle, henüz satmıyorlar. Yakın tarihli bir CryptoQuant verisi, mevcut BTC sahiplerinin yüzde 46’sının onu zararda tuttuğunu gösterdi.

Tarihsel kalıplar dikkate alınsa bile, bu istatistik bir makro kapitülasyonun başlangıcını önermek için yeterli değil. CryptoQuant raporu, makro kapitülasyonun gerçekleşmesi için toplam BTC arzının yüzde 60’ının gerçekleşmemiş bir kayıpta tutulması gerektiğini belirtiyor. 2018 sonu ve Mart 2020 de dahil olmak üzere daha önceki piyasa kapitülasyon olaylarında olan buydu.

coinprojesi.com 2 bitcoins supply in loss percentage 768x474 1
bitcoin (btc) kritik desteği kırmaktan kıl payı kurtuldu, en kötüsü bitti mi? 7

Geçen hafta, CryptoQuant CEO’su Ki-Young Ju, BTC/USD’nin gerçekleşen fiyatına geri dönmesi gerektiğini vurguladı. Ona göre, bu olay son iki yılda gelişiyor. Spot fiyatın, tüm coinlerin son taşındığı ortalama fiyatın altında olduğunu gösterir.

Bitcoin madencileri henüz madencilik masraflarını karşılamıyor

Bitcoin madencileri, borsalarda biriktirdikleri BTC varlıklarının büyük hacimlerini satıyorlar. Ancak, üretim maliyetleri 20.000$’dan 30.000$’a yakındır. Bir Cointelegraph raporuna göre, Bitcoin’in (BTC) değişim hareketi şu anda 7 ayın en yüksek seviyesinde.

Bu nedenle, Bitcoin ağı hash oranı henüz düşüşte değil. Aksi takdirde, yoğun fiyat baskısı dönemleri genellikle bitcoin ağı hash oranında büyük bir düşüşe neden olur. Hash şeritleri metriği, bitcoin ağı hash oranı üzerindeki küçük etkiyi doğrular.

Bu ölçüm, hash oranının 30 ve 60 günlük hareketli ortalamasını karşılaştırarak madenci teslimiyetinin oluşumunu belirler. 60 günlük ortalamanın 30 günlük ortalamasının çarpımı, en kötünün bittiğini gösterir. Böylece madenciler yeniden çalışmaya başlayabilirler. Ancak bu geçiş henüz gerçekleşmedi. Tarih, daha fazla acının geleceğini gösteriyor.

coinprojesi.com 3 bitcoins hash ribbon analysis 768x428 1
bitcoin (btc) kritik desteği kırmaktan kıl payı kurtuldu, en kötüsü bitti mi? 8

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir