Goldman Sachs, Zengin Müşterilerin Bitcoin’i (BTC) Enflasyona Karşı Bir Korunma Olarak Gördüğünü Söyledi!


bitcoin
goldman sachs, zengin müşterilerin bitcoin'i (btc) enflasyona karşı bir korunma olarak gördüğünü söyledi! 2
  • Goldman Sachs, ekibinin özel varlık müşterilerine kripto paraya maruz kalma sağlamak için uygun yollar oluşturmaya çalıştığını söyledi.
  • Banka ayrıca ABD SEC ve NYDFS’den düzenleyici onay almak için çalışıyor.

Wall Street bankacılık devi Goldman Sachs, kurumsal müşterilere Bitcoin ve kripto yatırım araçları sunmak için çalışıyor. Goldman’ın özel servet yönetimi bölümünün küresel dijital varlık başkanı Mary Rich, bankanın bu yılın ikinci çeyreğine kadar kripto yatırım fırsatları sunmaya başlayacağını söyledi. Geçen hafta bir röportajda Rich şunları söyledi:

Özel servet müşterileri için ekosisteme düşünceli ve uygun erişim sunmanın yollarını keşfetmek için firma genelindeki ekiplerle yakın bir şekilde çalışıyoruz ve bu, yakın vadede sunmayı umduğumuz bir şey.

Ancak Goldman bunu gönülsüzce almaya istekli değil. Rich, bankanın Bitcoin ve diğer dijital varlıklara “tam spektrumlu” bir yatırım sunacağını söyledi. Bunun fiziksel Bitcoin, türevler veya geleneksel yatırım araçları yoluyla olabileceğini ekledi.

Yine Goldman Sachs, bu gelişmekte olan varlık sınıfına erişim sunan tek yatırım bankası değil. Bir başka bankacılık devi Morgan Stanley de yarışa katıldı. Bununla birlikte, bu teklifler hem kripto inananlarının hem de milyarderlerin ilgisini çekti.

Rich, güçlü müşteri talebinin bankacılık devini bu kripto tekliflerini incelemeye zorladığını söyledi. Goldman’ın özel servet yönetimi işi, temel olarak minimum 25 milyon dolarlık yatırımla bireyleri, vakıfları ve aileleri hedefler. Zengin ekledi:

Bu varlığa enflasyona karşı bir önlem olarak bakan bir grup müşteri var ve geçen yılki makro zemin kesinlikle bunda rol oynadı. Ayrıca, bazı yönlerden yeni bir İnternetin şafağında oturduğumuzu hisseden ve bu alana katılmanın yollarını arayan büyük bir müşteri grubu da var.

Bitcoin teklif etmeden önce yasal izin alınması

Rich, Goldman Sachs‘ın Bitcoin yatırım fonları ile birlikte “küresel olarak 24-7 ticaret yapan altta yatan varlık sınıfına daha çok benzeyen” yatırım yöntemleri sunmaya istekli olduğunu söyledi. Bazı kripto fonlarının kendilerine bir sınırı vardır. Örneğin Galaxy Bitcoin fonu, her çeyrekte yalnızca bir kez alım/satım yapılmasına izin verir. Ancak, kullanıcılar Galaxy kurumsal fonunu haftalık olarak tasfiye edebilir.

Şu anda Goldman Sachs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) ve New York Finansal Hizmetler Departmanından (NYDFS) düzenleyici onay alma sürecindedir. Zengin dedi ki:

Hâlâ bu ekosistemin en yeni aşamalarındayız; nasıl gelişeceğini veya nasıl olacağını kimse tam olarak bilmiyor. Ama bence geleceğimizin bir parçası olmasını beklemek oldukça güvenli.

Goldman’ın teklifi, gelecekte benzer teklifler sunmak için katılacak olan geleneksel oyuncular arasında sarmal bir etki yaratabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir