CryptoPunk NFT’sini 530 Milyon Dolara Sattı, Kargaşaya Neden Oldu!


coinprojesi.com cryptopunk sold for 530m
cryptopunk nft'sini 530 milyon dolara sattı, kargaşaya neden oldu! 2
  • CryptoPunk 9998, 124.457.07 ETH (530 milyon $) karşılığında satıyor.
  • Tarihteki en büyük NFT alımı olabilecek bir satış.
  • Bazıları bunun bir tanıtım dublörü olduğunu düşünüyor.

Dijital sanat, fiziksel sanatlar kadar değerlidir. İlginç bir şekilde, alışılmışın ötesine geçen bir sosyal sembol biçimi haline geldi. Kısa süre önce, CryptoPunk‘ın takas edilemez bir token’ı (NFT)  ‘9998’ 124.457.07 ETH karşılığında satın alındığından Crypto Twitter çılgına döndü.

Fiat para birimine dönüştürüldüğünde, yarım milyar dolar (530 milyon dolar) tutarındadır. Tarihte bir kripto jetonunu içeren en büyük satış olabilir. Bu arada, tweet’i takip eden yorumların çoğu, satıştan şüphe duyduklarını söylüyor.

Bununla birlikte, bazı NFT koleksiyoncuları, satışın, ticaret dünyasında en yaygın olan, yanlışlıkla bir ürüne geri dönüşü olmayan bir tıklamayı ifade eden bir terim olan “şişman parmak” olabileceğine dikkat çekti.

Dahası, önemli bir kripto analisti Lark Davis, satın alma işlemini kara para aklama olarak nitelendirdi. Bir başkası, ‘ABD’deki en pahalı mülkün maliyeti 530 milyon dolardan az’ dedi. Bazıları, NFT’nin muhtemelen duyurudan sonra orijinal sahibine geri aktarıldığını iddia ederek, bunun sadece bir tanıtım dublörlüğü olduğunu belirtti. 

Dahası, CryptoPunks 100 ETH taban fiyatına sahip ve söz konusu punk #9998, bu kadar yüksek satışları teşvik edecek niteliklerden yoksun. Bu nedenle, satın alma ile ilgili çok sayıda şüphe var.

İşlem ilk olarak CryptoPunks satışlarını izleyen bir Twitter botu tarafından fark edildi. Satın almanın bir ani kredi sözleşmesiyle yapıldığını gözlemliyor. 139.000 ETH karşılığında bir HashMask NFT satın almak için benzer bir flash kredi işlemi kullanıldı ve bu, teknik açıdan da olsa şimdiye kadarki en yüksek NFT satışı oldu.

Eğer gerçekten böyle bir satın alma yapılırsa, 124.457,07 ETH’lik 530 milyon dolarlık açık artırma, Mart ayında ultra nadir bir dünya dışı serserinin 4.200 ETH satışını çok geride bırakacaktı.

Belirgin bir şekilde, CryptoPunks, Haziran 2017’de Ethereum blok zincirinde yayınlanan ilk değiştirilemez tokenlardan (NFT) biriydi. Proje, iki Kanadalı yazılım geliştiricisi Matt Hall ve John Watkinson’dan oluşan bir Amerikan stüdyosu olan Larva Labs tarafından oluşturuldu.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir