İşte WEF’in Kriptoların Gelecekteki Durum Önerisi


“Kripto para birimleri için açık, yapıcı ve uyarlanabilir bir düzenleyici ortam;

sürdürülebilir yenilik, rekabet ve şeffaflık sağlar ve müşterilerin ve işletmelerin sunabilecekleri faydaları güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlar.”

Son raporunda , Dünya Ekonomik Forumu, sektöre daha fazla ilgi gösterilmesi nedeniyle kripto para birimi düzenlemelerine duyulan ihtiyacı özetledi.

Örgüte göre, “mevcut kripto para birimi sistemleri, egemen para rejimleri için kritik olan özelliklerden yoksun görünüyor.” Sorunlar, diğerlerinin yanı sıra lisans gereklilikleri, veriler ve gizlilik hususları, müşterinizi tanıyın (KYC) normları, kara para aklamayla mücadele düzenlemeleri arasında değişmektedir.

Aslında, WEF şimdi bu endişelerin uluslararası işbirliği yoluyla ele alınması gerektiğini önermektedir. Uluslararası Ödemeler Bankası da dahil olmak üzere önde gelen finans kuruluşları, yetki alanlarında sorunsuz ödemeler için teknolojiyi inceliyor.

Boşluklar olsa da, WEF kripto ekosisteminde mevcut izleme ve kayıt tutma çerçevesini orantılı olarak uygulamayı önerdi . Ayrıca kuruluş, düzenleyicilerin riskleri azaltma ve yeniliği mümkün kılan açık kurallarla dengeleme ihtiyacını da yineledi.

coinprojesi altcoin 5 1132x670 2
i̇şte wef'in kriptoların gelecekteki durum önerisi 2

SEC Komiseri Hester Peirce kısa süre önce bir röportajda kripto para birimi alanında hala düzenlilik netliği eksikliği olduğunu kabul etti . Halk arasında Peirce daha önce vardı ‘Kripto anne’ lakaplı konuşulan Birleşik Devletleri dışında yenilikleri iterek “yavaş ve esnek olmayan” düzenlemeleri hakkında.

Muhafazakar bir düzenleyici yaklaşım, ergo, teknolojinin merkezi olmayan doğası nedeniyle ‘yargısal arbitraj ‘ ile sonuçlanabilir .

Aslında, Çin örneğinde de aynı şey görüldü. Çin’deki madencilik faaliyetlerine yönelik kısıtlama, madencilerin dünyanın diğer bölgelerine taşınmasıyla sonuçlandı. Bu nedenle, yasaklama gerçekten etkili olmayabilir.

Mercy Corps Ventures’ta Kıdemli Teknolog olan Alpen Sheth bu duyguyu paylaşıyor .

“Kripto para birimlerinin yasaklanması, benimsenmeyi engellemeyecek, yalnızca düzenleyicilerin bu ağlar etrafındaki piyasa faaliyetlerini yönlendirme ve benzersiz potansiyel risklerini ele alma yeteneklerini sınırlayacaktır.”

Benzer şekilde, dolandırıcılıklara ve yatırımcıların zarar görmesine yol açan ‘yetersiz düzenleme’ riskleri de vardır . Bununla birlikte, raporun, yasadışı faaliyetlerin tüm kripto para birimi işlemlerinin yalnızca %0.34’ünü oluşturduğunun altını çizmekte hızlı olduğunu belirtmekte fayda var. Söz konusu rakamlar aslında geleneksel finansal sistemlerde görülen yüzdelerin çok altındadır.

Bu nedenle, tanıma ile birlikte,

“…kamu ve özel sektör, başarılı bir yaklaşıma yol açabilecek çözümler bulmak için birlikte çalışmalıdır.”

Hem uyumu hem de yeniliği sağlamak için Singapur’un aldığına benzer bir yaklaşım faydalı olabilir. Ülke yalnızca kripto benimseme konusunda lider olmakla kalmıyor, aynı zamanda lisans verme ve kripto işletmelerini düzenleme konusunda da öncü .

Uzun vadede, WEF benzer bir düzenleyici modeli savunuyor. Rekabetçi, kapsayıcı ve riske dayalı bir kripto para ekosistemi, pazarın yenilenmesine ve gelişmesine olanak sağlıyor.

kaynak: ambcrypto

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir