Dogecoin Fenomeni Köpek Kabosu Hayatını Kaybetti


İnternetin en ikonik meme’lerinden biri olan “Dogecoin” fotoğrafına ilham veren Shiba Inu cinsi köpek Kabosu, 18 yaşında hayatını kaybetti. Sahibi Atsuko Sato, bu üzücü haberi blog yazısında duyurdu.

2010 yılında patileri çapraz şekilde birleştirip yan yan baktığı fotoğrafıyla viral hale gelen Kabosu, sadece bir internet fenomeni olmanın ötesine geçerek kripto para birimi Dogecoin’e de ilham kaynağı oldu.

TIME dergisi tarafından 2016 yılında en etkili 100 hayvan arasında gösterilen ve 2019 yılında Know Your Meme tarafından On Yılın Memesi seçilen Kabosu, milyonlarca insana mutluluk ve neşe kaynağı oldu.

62 yaşındaki anaokulu öğretmeni Atsuko Sato, Kabosu’yu 2008 yılında bir barınaktan sahiplenmişti. Sato, Şubat ayında verdiği bir demeçte Kabosu’nun hayatına getirdiği güzellikleri şu sözlerle dile getirmişti:

“Kabosu’nun evime gelişiyle birlikte hayatımda bir dizi mucize yaşandı; yaşamım daha da zenginleşti ve unutulmaz anılarla doldu.”

dogecoin ve kabosunun bagi
dogecoin fenomeni köpek kabosu hayatını kaybetti 2

Geçmişte lösemi ve karaciğer hastalıklarıyla mücadele eden Kabosu’nun sağlık durumu 2022 yılında bozulmaya başladı ve 24 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Sahibi Atsuko Sato, Pazar günü Tokyo’nun eteklerindeki Narita City’de bir veda partisi düzenleyeceğini söyledi.

Dogecoin ve Kabosu’nun Bağı

2013 yılında Kabosu’dan ilham alınarak geliştirilen Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın desteğiyle popülaritesini kat kat artırdı. Hatta Elon Musk, 2023 yılının Nisan ayında Twitter’ın ikonik logosunu Dogecoin logosuyla bile değiştirmişti.

Kabosu’nun ölüm haberinin ardından Dogecoin’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu köpeğin küresel düzeyde oluşturduğu etki tarif edilemez.”

Dogecoin ayrıca Kabosu’nun anısına ücretsiz bir NFT koleksiyonu çıkaracağını da duyurdu. Hatırlatmak gerekirse 2021 yılında DOGE’un bir NFT’si 4 milyon dolarlık rekor fiyat karşılığında satılmıştı.

Kabosu’nun Mirası: Sevgi ve Mutluluk

Atsuko Sato, internette viral olan Kabosu’nun ölmeden önce dünyanın dört bir yanından ziyaretçisi olduğunu söyledi. 2023 yılında Dogecoin topluluğu, projenin marka yüzü “Kabosu” adlı köpek için Japonya’nın Sakura Furusato Meydanı’nda bronz bir heykel yerleştirmişti.

2021 yılında Kabosu’nun yedi fotoğrafı, internette düzenlenen bir açık arttırmayla 3,2 milyon dolar karşılığında satıldı. Elde edilen gelirler, Japonya ve diğer ülkelerdeki çocuk vakıflarına bağışlandı.

Atsuko Sato, Kabosu’nun hayatını kaybettiği blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Yıllardır Kabosu’ya olan sevginiz için hepinize sonsuz teşekkürler. Kabosu’nun dünyanın en mutlu köpeği olduğuna inanıyorum ve bu da beni dünyanın en mutlu sahibi yapıyor.”

Kabosu, internet tarihinin en ikonik figürlerinden biri olarak hafızalara kazınacak. Sevgi, neşe ve umut dolu fotoğrafıyla milyonlarca insana ilham veren Kabosu, sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir