SEC’in X Hesabı Hack’lendi: Bitcoin Piyasasını Nasıl Etkiledi?


ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF başvurularına onay vermeye hazırlanırken X (X) hesabı hack’lendi.

10 Ocak’ta SEC’in X hesabı hack’lendi ve tüm spot Bitcoin ETF başvurularının onaylandığına dair sahte bir paylaşım yapıldı. X’in destek ekibi, SEC’in X hesabının hack’lendiğini doğruladı ve sorunun kendi sistemlerinden kaynaklanmadığını bildirdi.

“@SECGov hesabının ele geçirildiğini doğrulayabiliriz ve bir ön soruşturmayı tamamladık.”

X, “kimliği belirlenemeyen bir kişinin üçüncü bir taraf aracılığıyla SEC’in X hesabıyla ilişkili bir telefon numarasının kontrolünü ele geçirdiğini” bildirdi. Ayrıca SEC’in X hesabı için iki faktörlü kimlik doğrulamasının (2FA) etkin olmadığını da sözlerine ekledi.

sec
sec'in x hesabı hack'lendi: bitcoin piyasasını nasıl etkiledi? 2

Bu durum, kripto para topluluğunda alay konusu oldu. Bitcoin odaklı podcast’ler üreten Walker şunları kaydetti:

““Yatırımcıları korumak” ve Bitcoin’i “düzenlemekle” görevli kişiler kendi X hesaplarını bile basit 2FA ile koruyamıyor. Ne ironi ama.”

Kripto para analisti ‘Foobar’ ise şunları söyledi:

“Eğer komisyonumun teknik becerilerini kendi yönergelerimizi ihlal edecek şekilde tehlikeye atacak ve utandıracak olsaydım, bunu SEC’e saygı duymayan Elon Musk tarafından yönetilen bir platformda yapmayı tercih ederdim.”

Blockchain dedektifi ‘ZachXBT’, Gary Gensler’in kullanıcılara 2FA kullanmalarını tavsiye ettiği bir gönderiyi yeniden paylaşarak “Görünüşe göre ajans, patronunun tavsiyelerine uymuyor.” ifadelerine yer verdi.

X hesabının hack’lenmesinin ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ilişkin eleştiriler ciddi şekilde arttı.

Bir X kullanıcısı duygularını “Piyasalar üzerinde böylesine bir güce sahipken 2FA’yı devreye sokma girişiminde bile bulunmamaları sadece utanç verici değil. Bu pervasızlık ve sorumsuzluktur.” paylaşımıyla dile getirdi.

Bu gelişme, ciddi spekülasyonlara da yol açtı. Bazıları olayı insider trading olarak etiketlerken bazıları da SEC’in sahte haberlerden sorumlu olduğunu ve onu piyasa manipülasyonu yapmakla suçladı.

Bitcoin Fiyatı Düşerken Kripto Para Piyasasında İşlemler Tasfiye Edildi

Günün erken saatlerinde yaşanan gelişmeler sonucunda Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saatte %2 oranında değer kaybetti ve 45.700 dolar bandına geriledi. Bitcoin (BTC) Türk lirası paritesinde ise 1.370.400 TL seviyesinde işlem görüyor.

Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri 900 milyar doların altına geriledi. Bitcoin’in altcoin’ler üzerindeki piyasa hakimiyeti ise %52,3 seviyesinde.

Coinglass verilerine göre bu fiyasko sonucunda kripto para piyasasında son 24 saat içinde 200 milyon dolardan fazla işlem tasfiye edildi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir