Bitcoin ETF Lansmanı Öncesinde Uzmanların Son Değerlendirmeleri


Finans analistleri, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonlarını (ETF) önümüzdeki yılın başlarında, muhtemelen Ocak 2024’te onaylayacağını öngörüyor. Bu tahminler, ARK Invest’in 21Shares ile işbirliği yaparak sunduğu spot BTC ETF başvurusuna verilecek son kararın beklenmesiyle daha da güçleniyor.

ETF alanında bir uzman olan Nate Geraci, ARK Invest’in teklifine verilecek nihai yanıtın Ocak 2024’ün ilk haftalarında beklenmesinin bu tahminleri desteklediğine inanıyor. SEC’in, ARK Invest’in önerisini kabul edip etmeyeceğine karar vermek için 10 Ocak’a kadar süresi var ve Geraci, bu tarihin SEC’in ilk spot BTC ETF başvurusundan bu yana olası bir onayın işaretçisi olduğunu belirtiyor.

952821 242038954 1
bitcoin etf lansmanı öncesinde uzmanların son değerlendirmeleri 2

BlackRock ve SEC arasındaki müzakereler son aşamalara yaklaşırken, her iki tarafın da fonlar için bir geri ödeme modeli üzerinde anlaşmaya çalıştığı bildiriliyor. Mevcut seçenekler, ETF sağlayıcılarının sunulan varlıkların nakit eşdeğerini tutmalarını gerektiren ‘nakit oluşturma’ ve paralel nakit rezervleri gerektirmeyen ‘ayni’ olmak üzere ikiye ayrılıyor. Her iki yöntem de işletme maliyetleri ve vergilendirme açısından farklı sonuçlar doğuruyor.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, SEC Başkanı Gary Gensler’in onayladığı başvurular hakkında olumlu görüşler bildirirken, ARK Invest’in lideri Cathie Wood, bir onayın kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve geniş dijital varlık ekosistemine sermaye akışını teşvik edeceğinin sinyali olacağını vurguluyor.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz ise, spot BTC ETF’lerinin ilk yılında milyarlarca dolar gelir elde etmesi ve Bitcoin fiyatını rekor seviyelerin üzerine çıkarması beklentisini dile getiriyor. Concordium’un kurucu ortağı ve başkanı Lars Seier Christensen, SEC’in onayı sonrası beklenen bir Bitcoin rallisinin ardından bir fiyat düşüşünün ‘ders kitabı’ senaryosuna benzeyeceğini belirtiyor.

Christensen, kripto piyasalarının tahmin edilebilirliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini, özellikle Bitcoin’in piyasa düzeltmeleri sırasında beklenmedik hareketler yapabileceğini ekliyor. Bu durum, genel beklentilerin aksine bazı sürpriz gelişmelere yol açabilir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir