Kripto Uzmanı, Bitcoin İçin 20.000 Dolarlık Tahminde Bulundu – İşte Detaylar


Bir kripto para uzmanı, Bitcoin’in (BTC) 28.000 doların üstünde kalmaya devam etmesi nedeniyle olası bir değer düşüşünü değerlendiriyor.

Usta analist Credible Crypto, yatırımcıların sahip olduğu aktif türev sözleşmelerinin toplam sayısı olan açık pozisyon (OI) miktarını göz önünde bulundurarak, BTC’nin 20.000 dolara düşme olasılığının düşük olduğunu paylaştı.

“BTC’nin 20.000 dolar veya altını görmesinin neden bu kadar zor olduğunu merak ediyor musunuz?

Elimizdeki verilere ve aşağıdaki grafiğe göre, yaklaşık 6 milyar dolarlık toplam OI’nin tarihsel olarak en düşük seviye olduğunu görmekteyiz. Bu, son 12 aydan bu yana (en yüksek korku ve panik anlarında) sabit kalmıştır. Öte yandan, 11 milyar dolarlık bir değer yerel bir zirve oluşturmuştur.

Geçtiğimiz Ağustos’ta yaşanan büyük dalgalanma, OI’de yaklaşık 3 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu (11 milyar dolardan 8 milyar doların altına). Ancak bu dalgalanma, BTC’nin 24.800 dolarlık son en düşük değerini kırmasını engelledi. Şu anki fiyat hareketlerine baktığımızda, toplam OI’nin Ağustos’taki zirve değer olan 11 milyar dolardan şu an 8,5 milyar dolara düştüğünü görebiliriz.

Bu, BTC’nin şu anda 25.000 dolarlık bir değere ulaşmadan önceki seviyede olduğunu, ancak Ağustos ayına göre sistemde yaklaşık %50 daha az riskli kaldıraçlı pozisyon bulunduğunu gösteriyor.”

btc 24
kaynak: credible crypto/x

Ayrıca, BTC’nin 24.800 doların altına inmesinin olası olmadığını belirtiyor.

“24.800 dolarlık bir düşüşü tahmin etmek, Ağustos’taki büyük düşüşten daha fazla bir değer kaybı ve bu düşüşteki kadar riskli kaldıraçlı pozisyon olacağı için risklidir.”

BTC’nin yazıldığı anda 28.698 dolar değerinde olduğu belirtiliyor.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTiktok, ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir