Deutsche Bank, Bitcoin’in Yıl Sonundan Önce 28.000 Dolara Yükseleceği Konusunda İyimser!


bitcoin
deutsche bank, bitcoin'in yıl sonundan önce 28.000 dolara yükseleceği konusunda i̇yimser! 2
  • Deutsche Bank analistleri, yıl sonuna kadar ABD hisse senedi piyasasındaki toparlanmanın ardından Bitcoin’in tekrar yükselebileceğini söylüyor.
  • JPMorgan, kripto para kaldırma işleminin yakında sona erebileceğini ve sorunların büyük bir kısmının kriptonun arkasında olabileceğini de ekliyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) yoğun satış baskısı altına girdi ve şimdilik 20.000 doları elinde tutmak için mücadele ediyor. Bununla birlikte, Deutsche Bank‘taki analistler, Bitcoin‘in yıl sonuna kadar buradan yüzde 40 artarak 28.000 dolara çıkma olasılığının yüksek olduğuna inanıyor.

Kırılgan küresel makroekonomik koşullarla birlikte yatırımcılar riskten kaçınan varlıklara yöneliyor. Böylece yatırımcılar kripto pazarından ve Bitcoin‘den sermaye çekiyorlar. Dünyanın en büyük kriptosu şimdiden yıldan yıla yüzde 50’den fazla düşüş yaşadı.

Deutsche Bank analistleri Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova, kriptoların S&P 500 ve Nasdaq 100 gibi ABD Hisse Senedi göstergeleriyle giderek daha fazla ilişkili olduğunu söylüyor. Bankanın stratejistleri, S&P 500’ün Ocak seviyelerine ulaşacağından emin. 2022’nin başından bu yana, S&P 500 (INDEXSP: .INX) yüzde 21’den fazla düştü ve 1970’den bu yana en kötü zaman için yılın ilk yarısındaki en kötü performansını kaydetti.

Bununla birlikte, Deutsche Bank stratejistleri, S&P 500 Ocak seviyelerine geri dönerse, Bitcoin’in yakında takip edebileceğini tahmin ediyor. Bitcoin defalarca yatırımcıların enflasyon riskinden korunma beklentilerini karşılayamadı. Aslında, enflasyonist baskının ortasında, Bitcoin ve kriptolar hisse senetlerinden daha hızlı düzeldi.

Deutsche Bank analistleri Bitcoin hakkında olumlu olmalarına rağmen kripto alanındaki sıkıntılar konusunda uyarıyorlar. Son haftalardaki piyasa kargaşası, kripto borç verenler ve riskten korunma fonu iflasları için ciddi likidite sorunlarına yol açtı. Analistler şunları ekledi:

Token fiyatlarını sabitlemek zordur çünkü kamu sermaye sistemindekiler gibi ortak değerleme modelleri yoktur. Ayrıca, kripto piyasası oldukça parçalanmış durumda. Sistemin karmaşıklığı nedeniyle kripto serbest düşüşü devam edebilir.

JPMorgan: Kripto kaldıracının kaldırılması yakında sona erebilir

Deutsche Bank, Bitcoin konusunda iyimser olan tek banka değil. Wall Street bankacılık devi JPMorgan, kripto para kaldırmanın mevcut aşamasının yakında sona erebileceğine inanıyor. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri Çarşamba günü müşterilere yönelik bir notta şunları yazdı:

“Daha güçlü bilançolara sahip kripto varlıklarının şu anda bulaşmayı önlemeye yardımcı olmak için devreye girdiği gerçeği” ve “kripto ekosistemi için önemli bir sermaye kaynağı” olan risk sermayesi finansmanı göz önüne alındığında, “mevcut kaldıraç azaltma döngüsü çok uzun olmayabilir”. , Mayıs ve Haziran aylarında sağlıklı bir tempoda devam etti.”

Kripto firmalarının kaldıraçsız olma durumu, varlıkların ya isteyerek, tasfiye yoluyla ya da aceleyle satıldığını gösteriyor. Bu durum özellikle Terra ekosisteminin çökmesi ile başlamıştır. Bunu daha sonra Celsius Network ve kripto borç veren BlockFi’deki likidite krizi izledi. Riskten korunma fonu Three Arrows Capital’in (3AC) iflası, yatırımcılar için bir başka büyük sarsıntıdır.

JPMorgan, en kötünün arkamızda olabileceğine inanıyor. Mayıs ayında Bitcoin 29.000$ civarında işlem görürken JPMorgan yıl sonuna kadar 38.000$’a kadar yükselebileceğini söylemişti.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir