Bitcoin için Her Şeyini Satan Aile, %0 Kripto Vergisi için Portekiz’e Taşındı!


coinprojesi.com oassdklo
bitcoin için her şeyini satan aile, %0 kripto vergisi için portekiz'e taşındı! 2
  • Her madeni para 900 dolarken her şeyini satan ve Bitcoin’e yatırım yapan Hollandalı bir aile, kriptoların %0 vergiye tabi olduğu Portekiz’e taşınıyor.
  • Aile şu anda BTC’sini gelişmiş güvenlik için dört farklı kıtada bulunan gizli kasalarda saklıyor.

“Bitcoin’e her şeyi dahil etmek”, Bitcoin maksimalistleri arasında popüler bir slogan haline geldi. Hollanda’daki bir aile tam da bunu yaptı, tüm mal varlığını sattı ve her şeyi kripto para birimine koydu. Bu, 2017’de BTC’nin 1.000 dolardan az olduğu zamandı ve şimdi aile mega zengin. Son hamlesinde, kripto varlıklarına sıfır vergi uygulayan bir ülke olan Portekiz‘e yerleşmeyi seçti.

Beş kişilik aile olarak bilindiği üzere Bitcoin Ailesi, 2.500 metrekarelik bir evi ve neredeyse diğer tüm dünyevi mülkleri sattı ve tüm parayı BTC’ye yatırdı. O sırada, kripto yaklaşık 900 dolardan işlem görüyordu. O zamandan beri, Bitcoin 69.000 doların biraz altına fırladı ve bu fiyata, yatırımları yüzde 7.560 gibi şaşırtıcı bir artış gösterdi.

Bitcoin vergi cenneti!

Bitcoin Ailesi’nin başkanı Didi Taihuttu, neden Portekiz’i seçtiğini açıkladı ve şunları söyledi:

Portekiz’de kripto para biriminde herhangi bir sermaye kazancı vergisi veya başka bir şey ödemezsiniz. Portekiz’de hizmet sağlamak için kripto para kazanmadığınız sürece, her şey ortada. Bu çok güzel bir bitcoin cenneti.

Gerçekten de Portekiz, kripto sahipleri için bir vergi cenneti. Avrupa ülkesi, Bitcoin’i para birimi olarak sınıflandırarak herhangi bir vergi almıyor. ABD gibi vergi amaçlı mülk olarak kabul eden diğerlerinden farklı olarak. Bu sıfır vergi politikası, kriptoyu elinde bulundurarak elde edilen kazançlardan, borsalarda fiat para birimleri için kripto ticaretine kadar uzanır.

Bir kripto vergi yazılımı şirketi olan CoinTracker.io’nun vergi stratejisi başkanı Shehan Chandrasekera şunları söyledi:

Nakit çekme ve kriptodan kriptoya alım satım gibi kripto işlemlerinden kaynaklanan sermaye kazançları, kişisel gelir vergisine tabi değildir. Bu, Portekiz’i kripto kullanıcılarının yaşaması için gerçekten çekici bir yer haline getiriyor.

Kriptoyla ilgili girişimlere uygulanan tek vergi, kripto hizmetleri sunan şirketlere kadar uzanır ve bunlardan bile yalnızca kripto için ekstra vergi alınmaz. Bunun yerine, başka bir hizmet sunan bir işletmenin ödemesi gereken vergilerin aynısına tabidirler.

Taihuttu bunun için endişelenmiyor, sadece bir hodler olduğunu ve herhangi bir hizmet sunmadığını yineliyor.

Portekiz’de hizmet vererek kripto para kazanıyorsanız, bu kripto para birimleri için vergi ödemeniz gerekiyor, ancak şu anda Portekiz’de hiçbir şey kazanmıyorum. Yani benim için %0 vergi.

Taihuttu, ailesinin ne kadar BTC’ye sahip olduğunu hiçbir zaman açıklamadı. Bununla birlikte, kriptoyu dört farklı kıtada, güvenli saklama kasalarında sakladığını iddia ederek, oldukça büyük bir miktar olduğu izlenimini verdi.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir