Bitcoin’in ‘Dijital Altın’ Olarak Anılmasının Nedenleri


Bitcoin’in değer deposu statüsü, değişken fiyat hareketi nedeniyle son zamanlarda sıkça sorgulanıyor. Deutsche Bank Research Analisti Marion Laboure, Bitcoin’in 21. yüzyılın altını olma potansiyelini görebileceğini söyledi . Altının bile tarihsel olarak değişken olduğunu açıkladı, ancak,

“Bitcoin’in riskli olduğunu akılda tutmak önemlidir”

Ayrıca, Bitcoin için son derece değişken öngörülebilir geleceği tahmin ederek, bugün güvenilir bir değer deposu olamayacak kadar değişken olduğunu açıkladı . Ancak Laboure, birçok kişinin bunu enflasyona karşı bir önlem olarak gördüğünü vurguladı. Ayrıca Bitcoin’in dijital altın olarak kabul edilmesinin üç nedenini açıkladı. İlk olarak, Bitcoin’lerin yaklaşık üçte ikisinin yatırım ve spekülasyon için kullanıldığını söyledi. İkinci olarak, az sayıdaki büyük alımlar veya piyasa çıkışları arz-talep dengesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Ve son olarak, yatırımcı algıları Bitcoin fiyatlarını yönlendirecek veya düşürecek.

Bununla birlikte, sektör için düzenleyici bir çerçevenin olmaması birçok yatırımcı için bir engel olmaya devam ediyor. Deutsche Bank Analistine göre, en son teknolojik gelişmeler bu yıl oyunun kurallarını değiştirecek. Ayrıca, 2022’de çoğu G20 ülkesinin düzenlemeler getirdiği güçlü bir çerçeveye sahip olmayı umuyor.

bitcoin'in 'dijital altın' olarak anılmasının nedenleri

Bitcoin ‘Dijital Altın’

Bitcoin “dijital altın” terimi, bir değer deposu olarak meşruiyet kazandığı için bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Geçmişte, MicroStrategy CEO’su Michael Saylor , hedge fonlarının yakında Bitcoin için altınlarını boşaltmaya başlayacağını söylemişti . Gelecekte sadece merkez bankalarının altın tutacağını tahmin etti. Buna karşılık, Verde Capital Advisors CEO’su Leo Kelly, insanlara Bitcoin’e yatırım yapmamalarını tavsiye etti ve onlardan altına sadık kalmalarını istedi. Sarı metali “değer depolamak için daha iyi bir yer” olarak gördü.

Evolution Mining şefi Jake Klein tarafından yakın zamanda gündeme getirilen bir başka argüman, Bitcoin’in henüz altının “uzun ömürlülüğünü ve güvenliğini” sergilemediğiydi. Altının son on yılda performansını sergilediğini, Bitcoin’in ise “gitmesi gereken uzun bir yolu” olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, birçok yatırımcı ek çeşitlendirme için Bitcoin kullanıyor. Bitcoin, 2008 subprime krizinden sonra doğmuş olsa da, pandemiye rağmen 2020-21 boyunca mükemmel getiriler sağladı. Uzmanlar, altının yıllar içinde istikrarlı getiri sağladığını ancak 2021’de yatay hareket ettiğini kaydetti. Bu nedenle Bitcoin kısa vadede kral oldu. Ancak, her iki emtia da bu noktada likit bir piyasaya sahip görünüyor.

Bir analize göre altın piyasası yaklaşık 11 trilyon dolar değerinde. Bitcoin’in 21 milyon jetonluk sınırlı bir arzla bu ölçekte bir pazara ulaşması için, her bir jetonun yaklaşık 500.000 dolar değerinde olması gerekir.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagramTwitter, ve Tiktok hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir